Sådan bortskaffer du olie

17 maj 2022 Steffen Petersen

advertorial

Olie kan bortskaffes på flere forskellige måder, afhængigt af olietypen og mængden af olieaffald, der produceres. Det er vigtigt at genbruge din brugte olie. Når du skal bortskaffe olie af hvilken som helst slags, så skal du være sikker på, at du kommer af med det på en hensigtsmæssig og korrekt måde. Læs med her i dette indlæg, om hvordan du håndterer det korrekt.

 

bortskaffelse af olie

 

Undersøg olien

Det første skridt er at kontrollere, om din olie er klassificeret som farligt affald. Hvis den er det, skal du bringe den til et anlæg for farligt affald. Hvis ikke, kan du genbruge din brugte olie. Hvis du vil genbruge din brugte olie, skal du bringe den til en genbrugsstation. Du kan finde din nærmeste genbrugsstation ved at kontakte din lokale kommune eller gå en tur på internettet.

 

Sådan genbruges din brugte olie

Hvis du vælger at genbruge din brugte olie, skal du hælde den i en ren, tør beholder med et tætsluttende låg. Når beholderen er fuld, skal du forsegle den og bringe den til din nærmeste genbrugsstation. Du kan også aflevere din brugte olie på et værksted eller hos en bilforhandler, der skifter olie mod et gebyr.

Det kan f.eks. være hvis du har noget motorolie af en slags liggende. Mange værksteder og bilforhandlere har en oliegenbrugsbeholder, hvor du kan smide din brugte olie ud.

 

Sådan bortskaffer du din brugte olie

Hvis du ikke kan genbruge din brugte olie, skal du bortskaffe den som affald. Du kan aflevere den på en genbrugsstation for husholdningsaffald. Du kan også kontakte virksomheder, der kommer ud og henter dit olie. Det kan være, at de kan genanvende det til særlige formål.

På denne måde undgår du i hvert fald, at du ikke bortskaffer det på en korrekt måde. Du kan eventuelt google “bortskaffelse af olie”, og se hvilke muligheder, der kommer frem.

Flere Nyheder

24 august 2015

Akasse.dk

24 august 2015

Bedemand i Nyborg